Wie zijn wij?

De Stichting Melkweg+ is in 2011 opgericht door Kaatje Dalderop, Willemijn Stockmann en Merel Borgesius.

Merel Borgesius geeft sinds 1985 les aan anderstaligen en legt zich sinds 2002 toe op het alfabetiseringsonderwijs. Zij is in deeltijd verbonden aan een ROC. Daarnaast is zij werkzaam als zelfstandig trainer op het gebied van Nederlands als tweede taal en alfabetisering. Zij is betrokken bij de ontwikkeling van verschillende leermiddelen, onder andere Picto ANT2. Ze zit in de redactie van het tijdschrift Les.

Kaatje Dalderop werkt sinds 1984 in het Nt2-onderwijs. Tussen 1999 en 2009 werkte zij bij Cito onder andere aan het Portfolio Alfabetisering, de Begintoets Alfa en de Voortgangstoets Alfa. Sinds 2009 werkt zij als zelfstandig ontwikkelaar en adviseur, onder andere aan het Instrument Startfase Alfabetisering, een instrument voor trajectbepaling.

Willemijn Stockmann werkt sinds 1973 in het onderwijs aan laaggeletterden, vanaf 1985 ook binnen het NT2-onderwijs. Zij is onder andere ontwikkelaar van het Raamwerk Alfabetisering, auteur van het Portfolio Alfabetisering en zij deed onderzoek naar succesfactoren van het alfabetiseringsonderwijs. Ze werkt vanuit het ROC Tilburg als ontwikkelaar en adviseur, traint regelmatig docententeams alfabetisering en verzorgt lessen alfabetisering in de post hbo opleiding van Fontys.